De essentie van Digitale Bereikbaarheid

Onze huidige moderne samenleving kan pas optimaal functioneren als iedereen digitaal bereikbaar is. Een kwart van de economische groei is namelijk te danken aan het internet. 300.000 Nederlandse woningen en bedrijven zijn nu nog niet digitaal bereikbaar. Daarom adviseert Stichting Digitale Bereikbaarheid  overheden, ondernemers collectieven en burgerinitiatieven in hun zoektocht naar snel internet.

In 2020 alle Europeanen toegang tot snel internet

Enkele jaren geleden stelde de Europese Unie de Digitale Agenda vast. Daarin staat dat alle Europeanen in 2020 moeten beschikken een internettoegang van minimaal 30Mbps. In datzelfde jaar moet de helft van de Europese huishoudens zelfs een abonnement van 100Mbps kunnen afsluiten.

300.000 Nederlandse woningen en bedrijven nog niet digitaal bereikbaar

In Nederland zijn nog steeds 300.000 woningen en bedrijven verstoken van snel internet. Door de Europese Digitale Agenda worden lokale overheden aangespoord om snel internet in buitengebieden mogelijk te maken. Onafhankelijk deskundig advies is dan nuttig en onmisbaar.

Wat kan Stichting Digitale Bereikbaarheid voor u doen?

De adviseurs van Stichting Digitale Bereikbaarheid hebben ruime ervaring op het gebied van telecommunicatie en dataverkeer.  Wij voorzien beleidsmakers voor lokale overheden en burgerinitiatieven van onafhankelijk advies. Ook verzorgen wij analyses van de huidige netwerken en aanbieders . En wij bieden trainingen en workshops aan voor beleidsmakers en praktijkmensen.

Maak direct een afspraak

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek met een van onze adviseurs.